Matthias Nauwelaerts won the PlayRight+ Prize 2018

Bij LUCA School of Arts in Leuven en het Koninklijk Conservatorium van Mons – ARTS2 kwam PlayRight langs voor de derde etappe van de prijsuitreiking PlayRight+ 2018. Net zoals vorig jaar ontvingen de drie laureaten hun Playright+prijs van telkens €500 tijdens de proclamatie.

De onderwijsploegen van de masters in kwestie (master Muziek, optie “instrument” in Leuven, Dramatische kunst en de master optie muziek in Mons) selecteerden elk een student(e) die zich onderscheidde tijdens zijn of haar leerproces en opleiding tot uitvoerend kunstena(a)r(es).

De jonge pianist rondde net zijn masterstudies Muziek af aan LUCA School of Arts, Campus Lemmens en kreeg volgende lovende woorden van zijn docent piano en de jury:

Zijn parcours aan onze school is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Hij diende zich vijf jaar geleden aan als een matige tot goede student. Het eerste jaar behaalde hij nipt onderscheiding maar daarna schoot hij pas echt uit de startblokken. Het was een genoegen de ruwe diamant die hij bij aanvang was te mogen slijpen en hem gaandeweg meer en meer te zien schitteren. Hij ontpopte zich tot een intelligente en gevoelige musicus en buitengewoon virtuoze pianist. Dat al deze kwaliteiten uiteindelijk kwamen bovendrijven en dat hij de ene na de andere overwinning behaalde tijdens nationale en internationale competities, heeft hij vooral te danken aan zijn niet aflatende werkkracht. Dat verdient ons grootste respect.

Matthias Nauwelaerts speelde hiernavolgend de ‘Barcarolle, Op. 60’ van Fryderyck Chopin in de kamermuziekzaal van LUCA School of Arts.